Over Frans

Voetbaltrainer, voetbalscout en schrijvend over voetbal: kortom een flinke dosis passie voor voetbal. Vanaf mijn 7e levensjaar ben ik hier al spelenderwijs ingerold en al vroeg was dit alles wat de klok sloeg.

Ik woonde in een geweldige buurt met veel kinderen, een sportveldje centraal en hele dagen waren we buiten bezig om te spelen en sporten.

Op mijn 22e begon ik naast het voetbal in de zomermaanden met triathlon, wat een mooie afwisseling was na het voetbalseizoen.

Tot mijn 25e heb ik zelf actief gevoetbald op redelijk bescheiden niveau (2e elftal van 3e klasser Bergeijk) en toen mijn kinderen kwamen, ben ik gaan hardlopen (was overal omheen te plannen). De progressie en het constructief bezig zijn met mijn lichaam gaf mij een kick. Het gaf me ook de overtuiging dat mentaliteit en hard werken heel vaak talent verslaat. Met redelijk wat talent, maar zeker niet het meeste, maar door simpelweg het meest of vaakst te trainen, wist ik vaak meer getalenteerde lopers te verslaan

Hier ben ik een paar jaar geleden mee gestopt na mijn doelen te hebben bereikt en mede omdat ik jeugdtrainer van mijn middelste zoon werd. Ook mijn jongste zoon voetbalt inmiddels.

Ik heb geen voorkeur voor een club, ben alleen wel chauvinistisch, wat ervoor zorgt dat de situatie van het Nederlandse voetbal me aan het hart gaat.

Ik zie, hoor en lees veel dingen waar ik een mening over krijg en voel daarop de drang om daar iets over te schrijven.

Hopelijk zorgt dat voor discussie, inzichten en vooral leesplezier!

Frans Pasmans

Advertenties